DAEN
DAEN
Opskrifter
Grillede østers med bacon, hasselnødder og sesamcreme
Nicolas Min Jørgensen, Agger Darling

Ingredienser

  • 4 limfjordsøsters
  • lille stykke hel tørsaltet bacon
  • 50 g hasselnødder
  • 1 citron
  • 2 æg
  • dijonsennep
  • æbleeddike
  • 500 g smør
  • ristet sesam olie (den asiatiske)

Opskriften er til 4 personer.

Del

Fremgangsmåde

Kom de friske østers direkte på gløderne og vent til de åbner sig. Alt efter friskhed og tykkelse kan det tage flere minutter.

Imens ristes små tern af tørsaltet bacon.

Smelt smørret og skil vallen fra.

Pisk et æg og en blomme luftig med saften fra 1 citron, ½ skefuld sennep, et skvat æbleeddike og lidt salt. Pisk over varme til blandingen er lun og luftig. Pisk nu smørret i som til en bearnaise og til sidst et par skefulde sesamolie efter behag.

Top hver lune østers med bacon, kom lidt sauce over og riv ristede hasselnødder over.

Server evt. på trækul for hyggens skyld

Nicolas Min Jørgensen viser hvordan

Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Agger Darling viser dig en spændende opskrift med østers fra Limfjorden "Grillet østers med bacon og ægte sauce".
Del denne side
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
I vores nyhedsbrev vil du modtage nyheder om OPHAV, nyt om events med skaldyr og meget mere.
Presse
Danmarks Skaldyrshovedstad og Destination Limfjorden hjælper gerne med mere information og billeder til print og digital brug.
Turistinformation
Visitmors i gågaden, Vestergade 10 i Nykøbing Mors. Besøg Destination Limfjordens website:
OPHAV
Spørgsmål vedrørende OPHAV kan stiles til Anne Holm Paludan aho@morsoe.dk
Copyright © Danmarks Skaldyrshovedstad 2022